My FaCeBoOk PaGe..^^v

Wednesday, 2 March 2011

PUJILAH DIRI ANDA..U'RE SO BEAUTIFUL PERSON!!!!!!!




AKU HODOH...AKU XCANTIK...AKU HITAM..AKU BANYAK JERAWAT...AKU GEMUK...
AKU PENDEK.....KAN BAGUS KALAU MUKA AKU MACAM ARTIS HOLLYWOOD@BOLLYWOOD@MOLLYWOOD TU...
n macam2 lagi......

Kenapa kita harus mengutuk diri sendiri?
kenapa kita hendak membandingkan kecantikan dengan orang lain...
kita semua mempunyai kecantikan diri sendiri di mana kita hanya akan melihatnya apabila kita bersyukur dengan apa yang kita ada..kita bersyukur dengan kesempurnaan pemberianNya..paling penting HATI KITA..

saya pernah merasai perasaan merendah diri tahap kritikal(kritikal ni tau...) di mana sampai 1 tahap sy malu sgt2 nk memandang wajah org lain ketika bercakap..bukan bermaksud biadap apabila berkomunikasi dengan orang tanpa memandang wajah mahupun mata mereka tp teramat malu kerana kekurangan@masalah y dihadapi ketika itu iatu JERAWAT...kwn2 y pernah mengenali sy sejak dr dulu akn mengiakan bhw betapa seriusnya masalah sy ketika itu...siapa y xsedih n down bila jadi begitu...byk hikmahnya ketika sy perlu mgharungi semua itu..kita dpt kenal siapakah y BENAR2 IKHLAS HENDAK BERKAWAN DENGAN KITA....(i mean ehemmmm)....
Pengalaman itu sememangnya perit tp akhirnya ianya jd manis krn trlalu byk yg telah sy pelajari...
syukur, kini semua itu telah berlalu n kini sy LEBIH MEMAHAMI PERASAAN ORG KETIKA SESEORG ITU DIKUTUK...
janganlah kita mengutuk org kerana ianya amat memeritkan, menyakitkan, memerihkan dan segala2nya...
bersyukurlah dengan apa y kita ada...
INGATLAH.....Kita semua amat cantik & kacak...janganlah anda mengutuk diri anda sendiri kerana ianya hanyalah akan mengaibkan diri anda sendiri n tahap keyakinan anda turut menurn..oleh itu PUJILAH DIRI ANDA SETIAP HARI...andalah pemuji terbaik di alam semester ini...

satu petua ni y sy nk share...huhu
SETIAP HARI CERMINLAH DIRI ANDA N PUJILAH DIRI ANDA KETIKA MEMANDANG CERMIN..PENTING SEKALI SENYUMLAH...
1 lagi, ketika marah, cerminlah diri anda, n akhirnya anda akan terus tergelak besar..
saya da try...huhu



SELAMAT MENCUBA....INGAT TAU...PUJILAH DIRI ANDA SETIAP HARI TAUUUU....:-))

8 comments:

  1. Agree dgn Radiah,pujilah diri kita setiap hari akan menambah keyakinan diri (tapi jgn over keyakinan),so mulai skrg, sy akan doing this setiap hari. Huhu!!!

    ReplyDelete
  2. izzatul huda n foong:tq dear..semua org ada kelebihan n kekurgan masing2 kan..so, y negatif kita perlu jadikan positif, pasti akan meningkatkan tahap keyakinan diri kita lagi kan...:-))

    ReplyDelete
  3. sy juga ada masalah ini~ ye berusah ke arah positif.. gud entry

    ReplyDelete
  4. sy pn ade msalah ni. now, getting better. ape2 pun, yg penting kecantikan "dalaman" kan. semuanya bermula dari hati yg suci.. ceaaa

    ReplyDelete
  5. cik goyos&syeeda sobbihi: mana ada seseorg xpenah terfikir mcm tu kan..sy yakin semua org pernah terfikirkannya..sy jg tlh merasainya n jika kita biarkan pemikiran sebegitu hidup dlm diri kita, kita mmg down n asyik rs serba xkena, pakai apa pom rs xcantik...so, sy bt kptsn utk lbih positif, sy try ciki2 tanamkan perasaan brsyukur tu n positifkan diri..semua pasti boleh, jgn biarkn org memandang rendah kpd diri kita...:-))

    ReplyDelete