My FaCeBoOk PaGe..^^v

Sunday, 23 January 2011

DIKEJAR MONYETT!!!!! TAKUTTT!!!

Assalamualaikum&salam sejahtera...




















Tanggal 22.1.2011(Thursday/sabtu) merupakan hari yang memeritkan jiwa ragaku ini...
Ku sememangnya tidak menyangka akan dikejar oleh monyet-monyet UKM di kawasan Kolej Ibrahim Yaakob...Sungguh mengerikan..

Pada waktu pagi yang sungguh indah, ku dan kawan2ku, Lin&Shikin hendak
berjoking..then, tergerak hati nuraniku ni untuk berjoking di kawasan Kolej Ibrahim Yaakob...da r I ni xnmpak dengan jelas view persekitaran coz xpakai cermin mata..
Ketika berjoking, ok jew, tapi apabila saya hendak menaiki tangga, tiba-tiba monyet tu datang menerpa ke arah kami..saya xperasan monyet tu datang menerpa ke arah kami, nasib baik sahabatku Lin menarik tanganku mengajak ku melarikan diri..waktu tu saya betul2 tergamam&siap tengok monyet tu nak datang ke arah kami...

If monyet2 tu datang nak beramah mesra@nak bagi makanan ok r juga tapi nak cederakan kami...waktu tu kami memang melarikan diri sekuat hati r, da xingat apa2 r...memang mendebarkan, rasa-rasanya kan, if waktu tu ada pertandingan larian maraton, kami r orang 1st sampai...fuhhh

after that, ada lagi monyet yang mahu mengejar kami..tawakal jew r..
lawaknyer, kawan saya siap bawa "back up" batu as langkah keselamatan...
pengakhirannya, apabila tiba di fakulti Pendidikan, kami naik bas, takut bertembung dengan monyet2 yang gatal n ganas tu lagi...serik da berjoking kat sana..takut....syukur kami selamat...

nasihat saya, ketika berjoging di kawasan banyak monyet jangan sesekali pakai bau-bauan yang wangi&jangan pakai benda-benda yang akan menarik perhatian monyet seperti benda bertali, berkilat&seumpamanya...be carefullll...




moral of valuenyerrr ialah berhati-hatilah ketika berjoging...
huhu.....

picture monyet ni di ambil dari bilik kami, maybe dier berdendam dengan kami kot coz xbagitau n jemput 1 family mereka bergambar...kalau macam ni, kena wat appointment dulu r dengan mereka...macam-macam...

:-))

4 comments:

  1. Daria: tu r..nasib baik sempat lari kalu x, xtau r..huhu

    ReplyDelete
  2. dulu geng2 ni jugakla yg rembat baju kitaorg kat dato' onn.

    ReplyDelete
  3. valve:yew kew?
    sekarang lagi ganas tau, da ada monyet ni yang gigit studemt kat Ibu Zain tau...

    mmg sy brnasib baik r sempat lari hr tu,kalau x, xtau r nasib sy n kawn sy tu..fuhhhh

    ReplyDelete